Algemeen

Sluiten Route

Sluiten Verzorging

Bezoekers

   Bezoekers

   Bezoeker online

Links

Als een link niet werkt in deze lijst, geef het dan aub door aan de webmaster.

Sluiten Dierensites

Website

 Op BAASJE GEZOCHT .NL vindt u het collectief aanbod van huisdieren van herplaatsinginstanties, asielen en particulieren. De huisdieren van de verschillende groepen deelnemers op deze dierenvrienden-website zijn eenvoudig te herkennen aan de kleur van de advertenties.

Welke huisdieren zijn hier te vinden?
In principe zijn op BAASJE GEZOCHT .NL alle soorten huisdieren te vinden zoals: honden, katten, konijnen, fretten, allerlei knaagdieren en zelfs boerderijdieren. Met behulp van de zoekfuncties kunt u eenvoudig zoeken naar het door u gewenste dier. Bij “uitgebreid zoeken” kunt u uw wensen invullen, waarna de door u gezochte huisdieren overzichtelijk getoond worden.

Informatie over de deelnemers
De deelnemende herplaatsinginstanties en asielen staan met vermelding van hun doelomschrijving en website onder “Deelnemers” van BAASJE GEZOCHT .NL.

Aanbieden en vragen van dieren
Het aanbieden van huisdieren is voor herplaatsinginstanties en asielen gratis. Voor het aanbod en de vraag van huisdieren door particulieren wordt een geringe vergoeding gevraagd voor de instandhouding en promotie van deze collectieve website. Via menukeuze "Particulieren" kunt u eenvoudig een advertentie plaatsen.
 

Website

De Dierenbescherming is met een achterban van bijna 200.000 mensen (leden, donateurs en vrijwilligers) de grootste organisatie in Nederland die opkomt voor de belangen van alle dieren: gezelschapsdieren, landbouwdieren, dieren in het wild en proefdieren.

Belangrijke pijlers zijn dierennoodhulp en inspectiewerk. Zo biedt de Dierenbescherming via de asielen jaarlijks onderdak aan duizenden dakloze dieren en ziet de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming toe op naleving van de wet op het gebied van dierenwelzijn.

Daarnaast strijdt de Dierenbescherming al vele jaren voor betere leefomstandigheden voor proefdieren en dieren in de bio-industrie. Onze jeugdclub 'Kids for Animals' draagt daar met educatie en acties aan bij. Door middel van intensieve (internationale) lobbyactiviteiten werkt de Dierenbescherming ook hard aan verbetering van de (Europese) wetgeving.

De Dierenbescherming is een vrijwilligersorganisatie. Binnen 54 lokale afdelingen zijn dagelijks duizenden actieve vrijwilligers in touw voor het welzijn van dieren.
dierenbescherming-logo.gif

Website

Website

Een portal met bijna alle mogelijke dierensites op een rijtje.

Website

El Galgo Senior is een liefdadigheidsorganisatie zonder winstoogmerk, geregistreerd in Spanje in het Nationaal Register van Verenigingen onder het nummer RNA. 167629. Ons fiscaal identiteitsnummer is G:53526638.

BELANGERIJKSTE DOELSTELLINGEN

* Belonen van de actieve jaren van geredde of op rust gestelde Spaanse en Ierse Greyhounds met een waardige en gelukkige pensionering als huisdier bij een familie thuis,

*Verschaffen van een veilig rustoord na een leven van jacht of wedrennen,

* Verschaffen van fysieke en geestelijke zorg en liefde om hun waardigheid te herstellen en hen voorbereiden op een nieuw leven als familiehuisdier,

* Kenbaar maken van de kwaliteiten van Spaanse en Ierse greyhounds als prachtige metgezel in heel Spanje en Europa

Website

VZW Greyhounds Rescue Belgium zet zich samen met G.I.N. (Greyhounds In Need UK) in voor het welzijn aan Greyhounds en Galgos (Spaanse windhonden) en hoopt op deze manier de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Sinds de oprichting van onze VZW in 1999 vonden vele Greyhounds een nieuwe thuis in België en Nederland.


Anne Finch

Aan de bron van al dit reddingswerk staat een Engelse verpleegkundige, Anne Finch. Het moment dat zij geconfronteerd werd met een Greyhound die rende met gebroken pootjes, werd een keerpunt in haar leven. Vanaf dat ogenblik besloot zij haar leven te wijden aan het redden van deze prachtige dieren.

Er wordt door haar en alle vrijwilligers extra veel aandacht besteed aan het voorkomen van deze gruweldaden.

Maar ondanks al hun acties en publicaties blijft men dagelijks geconfronteerd met de gruwel die deze dieren moeten ondergaan.

Nog steeds worden Greyhounds en Galgos aan hun lot overgelaten en teruggevonden in de meest erbarmelijke omstandigheden. Wij verontschuldigen ons tegenover diegenen waarvoor alle hulp te laat komt.

Ook stellen wij jammer genoeg vast dat wij het slachtoffer zijn van ons eigen succes. De Refuges in Spanje zitten overvol. Zelfs met alle Rescue groepen samen kunnen wij niet alle honden redden. Desondanks blijven wij met volle overtuiging verder werken.
 


Website

Stichting Greyhounds in Nood Nederland, kortweg GINN, helpt al meer dan 10 jaar verwaarloosde en mishandelde Galgo’s en Greyhounds in binnen- en buitenland. 
Ons GINN-team bestaat uit ongeveer 20 zeer gemotiveerde vrijwilligers die zich allemaal onbetaald en met veel enthousiasme inzetten voor het welzijn van de windhond in nood. De afgelopen 11 jaar heeft GINN er voor gezorgd dat er al meer dan 1400 windhonden hun gouden mandje hebben gevonden hier in Nederland. Een hartstikke goed resultaat, wij gaan zo door.

Website

De informatieve hondensite waar verschillende wetenschappelijke bronnen van onderzoek bij elkaar zijn gebracht.

Hondenwijzer.com target=

Website

Goede morgen. Welkom op mijn website!

Hier vind je niet alleen informatie over ziektes, koppelen, lichaamstaal, verzorging, voeding e.d. maar ook handige tips en nuttige weetjes om je kleine knagertjes extra te verwennen.

Wat nog meer? Leuke dingen zoals foto's, filmpjes, zelf speelgoed maken enz.
Vanaf nu kan je ook het wel en wee van mijn knagertjes meebeleven op de Knagers weblog.
Uiteraard vind ik het leuk om reacties te krijgen.

Bij Wie ben ik lees je meer over mij en hoe het allemaal begonnen is.

Wil je op jouw site een link leggen, dan mag je 1 van onze banners gebruiken. 

Het gastenboek is stopgezet vanwege de drukte en verkeerd gebruik, je kan het enkel nog lezen.
 

Website

People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) is the largest animal rights organization in the world, with more than 2 million members and supporters.

PETA focuses its attention on the four areas in which the largest numbers of animals suffer the most intensely for the longest periods of time: on factory farms, in the clothing trade, in laboratories, and in the entertainment industry. We also work on a variety of other issues, including the cruel killing of beavers, birds, and other "pests" as well as cruelty to domesticated animals.

PETA works through public education, cruelty investigations, research, animal rescue, legislation, special events, celebrity involvement, and protest campaigns.

Website

Deze site is opgezet voor oudere honden, om deze honden, die vaak lang moeten wachten, voordat ze geadopteerd worden, extra onder Uw aandacht te brengen.

Als een oude hond wordt achtergelaten in een asiel, gebeurt dat na jaren trouwe dienst aan zijn baas. Daardoor is deze ervaring extra moeilijk voor de hond.

Bovendien komt de hond vaak terecht tussen jongere en drukkere honden en lijdt daar enorm onder. Het maakt hem onzeker en angstig en de hond loopt mede hierdoor extra kans om aangevallen te worden.
Deze honden zullen dan ook meestal proberen om zich onzichtbaar te houden en zich zo onopvallend mogelijk te gedragen om zo min mogelijk te worden lastig gevallen door de andere honden.
Dit veroorzaakt een voortdurende stress situatie, waar de gezondheid van de oude hond veel van heeft te lijden.

 

Daarom is het noodzakelijk, dat juist deze honden snel gered worden uit het asiel. Oude honden zijn heel dankbaar als zij weer worden opgenomen in een liefdevol tehuis en die dankbaarheid zullen ze U graag willen tonen.

 

We hopen met deze site te bereiken, dat U echt serieus gaat nadenken over het redden van een oude hond, want heus dit is een hele dankbare taak en U krijgt er heel veel liefde en dankbaarheid van de hond voor terug.

logo_siemto.gif

Website

De aanleiding voor het oprichten van de Stichting Landelijke Herplaatsing Huisdieren (voorheen Christa Uitendaal Stichting) is de door Christa Uitendaal in haar leven meerdere malen gestelde vraag: "Wat gebeurt er met mijn dieren als ik er niet meer ben?"

Christa’s vraag werd op 1 december 1998 door haar vroegtijdige dood, zij werd vijfendertig jaar, pijnlijk actueel en zij heeft hiermee haar naasten aan het denken gezet.

Christa hield van dieren, zij had er veel. Zij had de honden Bram en Gabber, schapen, kippen, eenden en ganzen, duiven en een konijn. Voor al haar dieren is er gelukkig goede verzorging.

Helaas is dit niet in alle gevallen zo en onze Stichting zet zich daarom met name in voor deze en soortgelijke achterblijvers.
 

Website

Gedurende meer dan 20 jaar zorgt Scooby voor bescherming van de dieren in de omgeving van Medina del Campo, Spanje. Sinds de 21e eeuw zijn we vanwege internationale ondersteuning ook buiten Spanje bekend geworden, waardoor de gruwelijkheden rondom de Galgo (Spaanse Greyhound) openbaar konden worden gemaakt.

Met Fermín Pérez als president van de organisatie en ambassadeur van de Galgos, is Scooby
uitgegroeid tot een internationale organisatie en is het tevens het grootste dierenasiel van Spanje. Scooby is een veilig toevluchtsoord voor honden, hoofdzakelijk Galgos, katten, ezels, boerderijdieren gered uit de bio-industrie en vele andere geredde dieren. Het doel is actie te ondernemen om zodoende verbetering van dierenwelzijn te realiseren, alsook het vinden van adoptiefamilies voor onze huisdieren.

Dit alles kan gedaan worden dankzij donateurs en vrijwilligers afkomstig uit diverse landen. Ondanks beperkte financiële middelen hebben zij het mogelijk gemaakt te bereiken wat we tot nu toe hebben bereikt. Zelfs deze 5-talige website is geheel ontwikkeld en gedoneerd door vrijwilligers. Overbodig te melden dat Scooby erg dankbaar is voor alle ontvangen hulp, waardoor we bronnen kunnen bereiken die ons in staat stellen door te dringen tot de kern van dierenwelzijn.

Neem deze pagina’s eens door en ontdek meer over Scooby: wat we doen, op welke manieren u ons kunt ondersteunen en hoe u één van onze dieren kunt adopteren. Scooby is afhankelijk van uw donaties, hoe meer ondersteuning des te meer actie we kunnen ondernemen.

Website

Greyhounds en Galgos worden voornamelijk gebruikt voor de jacht en hondenraces. Ze zijn zachtaardig, zachtmoedig lief en geduldig. Na 1 tot 3 seizoenen worden deze honden soms op gruwelijke wijze afgedankt. In Spanje worden ze aan hun nek opgehangen aan een boomtak, ze worden met benzine overgoten en in brand gezet, levend begraven of worden achter een snel rijdende auto voortgetrokken totdat ze dood zijn. Als ze geluk hebben worden ze op straat achtergelaten waar ze echter een grote kans hebben om overreden te worden. Deze straathonden worden soms gevangen en naar een opvangcentrum of asiel gebracht.

Website

dierenasiels_com_logo.jpg

Website

Massaal veel nestjes konijnen
Wij hebben de laatste weken heel wat jonge konijntjes aangenomen en hebben eigenlijk al veel te veel jonge knaapjes in de opvang.
Laat dus ALTIJD geslachten nakijken (en castreer!), zorg dat er geen vreemde konijnen bij die van jou kunnen en kweek zeker niet
knabbelthuisje.gif

Website

Sluiten Verzorging

^ Boven ^